Annons

”Att tjäna 100 miljoner inte lika briljant längre”

Alexander Pärleros ligger bakom ”Framgångs­podden”, Sveriges största intervjupodd.
Alexander Pärleros ligger bakom ”Framgångs­podden”, Sveriges största intervjupodd. Foto: Malin Hoelstad

Vad är en lyckad människa? Psykoterpeuten Lance Cederström skönjer en allt skarpare uppdelning mellan lyckad och misslyckad. Entreprenören Alexander Pärleros har alltid sökt efter receptet på framgång.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

”Något hände” när Alexander Pärleros träffade den buddistiska munken Björn Natthiko Lindeblad 2016: ”Efter mitt möte med honom kände jag allt mer att jag ville ägna mitt liv åt att serva andra genom att göra det jag är bra på: att lyssna på och lyfta fram andra människor.”

Foto: Malin Hoelstad

”Kan jag känna mig lyckad om jag inte känner mening?” frågar Lance Cederström, leg psykoterapeut och existentiell terapeut, som tycker att sökandet efter kärleksfull mening – det som gör oss levande – underskattas idag.

Foto: Mårten Levin

2019 talade Alexander Pärleros om att ”utvecklas man inte så avvecklas man”. Så skulle han inte uttrycka sig idag.

Foto: Malin Hoelstad

Klockan på Framgångsakademins webbplats tickar ner och plötsligt syns en kostymklädd Alexander Pärleros i rutan. ”Du som stannar kvar kommer att få en möjlighet som aldrig kommer att komma igen. Jag lovar, det här kan verkligen förändra ditt liv.”

Alexander Pärleros är influencer och entreprenör och driver Sveriges största intervjupodd, ”Framgångs­podden”. I den har han gjort drygt 500 intervjuer med personer som han anser vara framgångsrika. I början av november var det premiär för hans nya satsning ”Framgångsakademin”, en serie webinarier som han beskriver som ”ett Netflix för kurser” inom självutveckling. Bland föreläsarna finns Elaine Eksvärd, Henrik Fexeus och Mattias Ribbing.

Artikelserien En lyckad människa presenteras av SkandiaSkandia

Till En lyckad människa
Annons
Annons
Annons