Att titta på tv är en civiltjänst

Stjärnor på is, Dansbandskampen, Idol... vi blir stressade där hemma i tv-soffan av all förväntan på medverkan, skriver Kristin Lundell.
Stjärnor på is, Dansbandskampen, Idol... vi blir stressade där hemma i tv-soffan av all förväntan på medverkan, skriver Kristin Lundell. Foto: TV4 OCH SVT
Under strecket
Publicerad
Annons

I helgen sändes det andra avsnittet av Dansbandskampen, public services styrdansande svar på Idol. Och i likhet med så mycket annan tv-underhållning på 00-talet är det folkets plikt att avgöra vem som ska ta hem segern. För att titta på tv är numera en form av civiltjänst där det gäller för tittarna att skilja agnarna från vetet hos såväl konståkare och ungdomsidoler som dansbandssaxofonister och textförfattare.

Det är inte konstigt att svenskarna blir allt mer stressade när en vanlig tv-kväll förvandlats till en direktdemokratisk aktivitet. Man kan ju förresten undra hur detta ständiga röstande kommer att påverka nästa riksdagsval. Kommer svenskarna att vara för blasé för att rösta eller kommer vi att vara så uppe i varv att vi lika gärna kan kryssa för landets bäst klädda politiker när vi ändå håller på?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons