Att möta den andra – och vara kvar i sig själv

”Många av oss ger inte ens vår kärlekspartner en så full närvaro som man gör i tangon de två-tre minuter som en dans varar”, säger Birgitta Norgren, bland annat parterapeut och rektor för Huma Nova. Tangoläraren Giorgio Regnolis menar också att tangon är ett sätt att lära känna sig själv. Tillsammans har de hållit kursen ”Utveckla din relation med tango”.
”Många av oss ger inte ens vår kärlekspartner en så full närvaro som man gör i tangon de två-tre minuter som en dans varar”, säger Birgitta Norgren, bland annat parterapeut och rektor för Huma Nova. Tangoläraren Giorgio Regnolis menar också att tangon är ett sätt att lära känna sig själv. Tillsammans har de hållit kursen ”Utveckla din relation med tango”. Foto: Lars Pehrson

Tango är på modet. Bara i Stockholm kan du gå ut och dansa varje kväll i veckan. Men den passionerade dansformen tycks också användbar för den som vill utveckla sig som chef, sin personlighet – eller sitt äktenskap.

”Det är oerhört potent”, säger Gunilla Rydén som hjälper par att utforska sin relation med tangons hjälp.

Under strecket
Publicerad
Annons

Passion, höga klackar, svepande kjolar och toner, drypande av vemod och smärta. Stiliga män med bakåtslickat hår som med fast arm och hand omfamnar kvinnan. Är det bilden av tango? Många är i alla fall de par som vill lära sig dansa. Gå en kurs, hitta tillbaka till varandra. Kanske göra något roligt ihop när barnen flyttat hemifrån. De flesta är helt oförberedda på vad som kan hända.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons