X
Annons
X
Recension

Berusande trädgård: odla drickbart Att krydda sprit är kulturhistoria

Spritmuseums nya utställning ”Berusande trädgård” handlar om spritkryddningens historia och praktik. Eva Bäckstedt sniffar sig fram bland örter och odlingstips på en vältajmad feel-good-utställning.

Foto: Per Myrehed

Man kan tro att myrsnaps är ett annat ord för porsbrännvin, porsen är ju en myrväxt. Men då är man fel ute. Receptet går ut på att man samlar myror i en flaska, slår på brännvin, tillsätter en klick honung och skakar om. Efter ett dygn smakar man av, och silar bort krypen om man inte vill ha dem kvar på botten.

Myrsnapsen faller dock lite utanför ramen i Spritmuseums nya utställning ”Berusande trädgård”, och omnämns mycket riktigt under rubriken ”Det vilda”, ihop med sådant som granskottssirap och infusioner på älgört och kamomill.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X