Annons

Att komma hem är ingen barnlek

HEM(SK)-KOMSTEN Det är inte bara på skämt man kallar flytten tillbaka till Sverige igen för hemsk-komsten. Efter några år utomlands känns det trångt och mörkt.

– Det är en inställningsfråga, säger Åsa Jarskog som efter tio år i Afrika såg till att gilla Sverige när hon flyttade hem igen.

Uppdaterad
Publicerad
Åsa Jarskog, 45, jobbade inom FN på 1990-talet i 32 afrikanska länder – 
både i flyktingläger och med utveckling av småföretag. Nu har hon bott 
i Sverige i tio år och utbildar dem som ska på utlandsuppdrag inom bistånd.
Åsa Jarskog, 45, jobbade inom FN på 1990-talet i 32 afrikanska länder – både i flyktingläger och med utveckling av småföretag. Nu har hon bott i Sverige i tio år och utbildar dem som ska på utlandsuppdrag inom bistånd. Foto: GUNNAR LUNDMARK

När Åsa i Senegal och Håkan i Zimbabwe bestämde sig för att flytta ihop i Sverige, visste båda två vad som brukar hända den första tiden: Det gamla hemlandet känns insnöat, man klagar på mörkret och kylan och tycker folk är ointresserade av vad man varit med om.

Åsa Jarskog, 45, jobbade inom FN på 1990-talet i 32 afrikanska länder – både i flyktingläger och med utveckling av småföretag. Nu har hon bott i Sverige i tio år och utbildar dem som ska på utlandsuppdrag inom bistånd.

Foto: GUNNAR LUNDMARK Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons