Karin Thunberg:Att inte bli tagen på allvar – klart att det väcker ilska

Karin Thunberg
Reducera inte 70-plussare till en hop som saknar omdöme att förstå sitt eget bästa, skriver Karin Thunberg. Arkivbild.
Reducera inte 70-plussare till en hop som saknar omdöme att förstå sitt eget bästa, skriver Karin Thunberg. Arkivbild. Foto: Mujo Korac/TT

Samhället värnar om äldre i dessa coronatider. Vi 70-plussare tackar från hjärtat – och kan läsa statistik. Reducera oss bara inte till en hop med både bristande förstånd och immunförsvar.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Prick klockan 21.36 i onsdagskväll hade jag kommit fram till det jag verkligen ville tala om i Aktuellt. Då var det tack och adjö. Lamporna släcktes i mitt vardagsrum, kameratjejen handspritade allt hon rört vid och försvann.

Det är, i sanning, en ny tid vi lever i. En tid på liv och död, rent bokstavligt. Att min text här i SvD ”På sju sekunder blev jag stämplad som uråldrig” skulle väcka sådan uppståndelse var jag inte alls förberedd på. Igenkännande och lovord har strömmat in, tack alla som jag inte hinner svara mer personligt. Även ris har utdelats. Vi 40-talister måste inse att vi är gamla, har jag fått veta. Det är hög tid att vi kasserar våra offerkoftor och börjar hylla det samhälle som vill värna om oss.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons