Annons

”Att inte be med sina barn är också att påverka dem”

Att Socialdemokraterna beslutat att skolan ska vara helt fri från religiös påverkan, säger en del om partiets syn på religion, menar Richard Burén, präst i Svenska kyrkan.
Att Socialdemokraterna beslutat att skolan ska vara helt fri från religiös påverkan, säger en del om partiets syn på religion, menar Richard Burén, präst i Svenska kyrkan. Foto: Gorm Kallestad/TT

Att Socialdemokraterna nyligen beslutade att skolan ska vara helt fri från religiös påverkan, visar att partiet tycker den typen av påverkan bara är av ondo. Det är en skev uppfattning, menar Richard Burén, präst i Svenska kyrkan.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Vid Socialdemokraternas partikongress den 8–12 april beslutades att en av partiets nya politiska riktlinjer är att skolan ska vara fri från religiös påverkan. Detta väcker ett par frågor: Vad är religiös? Vad är påverkan?

På Socialdemokraternas hemsida kan man läsa om de nya riktlinjerna. Jag citerar här stycket om religiös påverkan som i den aktuella texten har fått samsas med kommersialiseringen av skolan som man också är emot.

Annons
Annons
Annons