X
Annons
X

”Att farmor skulle acceptera ägg var oväntat”

De äldre i familjen är strikta vegetarianer – men den vuxna dottern Yukti älskar kött. Ändå är det inte maten som är det viktigaste under den gemensamma lördagslunchen, menar hon, utan att äntligen ha tid för samtal.

Läs mer om Äta tillsammans
Yukti Pant, 30 år, tillsammans med sin farmor Hiranya Pant, 86 år, som är vegetarian och strikt med sina traditionella vanor.  ”Jag gillar att äta ute med vänner. Det är enda möjligheten för mig att få äta kött”, säger Yukti.
Yukti Pant, 30 år, tillsammans med sin farmor Hiranya Pant, 86 år, som är vegetarian och strikt med sina traditionella vanor. ”Jag gillar att äta ute med vänner. Det är enda möjligheten för mig att få äta kött”, säger Yukti. Foto: Bikram Rai

På gårdsplanens tvättlina trängs jeansshorts, cocktailklänningar, byxor och skjortor med en sari, det traditionella klädesplagget på drygt åtta meter som kvinnor sveper om sig. Kläderna tillhör tre generationer Pant som bor i det pittoreska tegelhuset i kvarteret Gairidhara i Nepals huvudstad Katmandu.

Yukti Pant, 30 år, tillsammans med sin farmor Hiranya Pant, 86 år, som är vegetarian och strikt med sina traditionella vanor. ”Jag gillar att äta ute med vänner. Det är enda möjligheten för mig att få äta kött”, säger Yukti.

Foto: Bikram Rai Bild 1 av 5

Sunita Gurung, 20 år.

Foto: Bikram Rai Bild 2 av 5

På lördagseftermiddagen, när det är färre kunder på det familjeägda kaféet i kvarteret Patan, kan familjen Gurung sitta ner och äta tillsammans under avslappnade former.

Foto: Bikram Rai Bild 3 av 5

Hemma hos familjen Pant serverar mamma Sumana vegetarisk curry­gryta till lunch.

Foto: Bikram Rai Bild 4 av 5

Bhrikuti Rai.

Foto: Bikram Rai Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X