X
Annons
X
Recension

Denzel Att älska – även om man inte alltid vet hur

Kan singellivet efter 40 bli bättre för den som vågar vända sig mot himlen? Christina Herrströms insiktsfulla roman vågar gå på djupet med frågor som manligt och kvinnligt, svek och andlig längtan utan att någonsin bli komplicerad. Läs den, uppmanar Ida Therén.

Christina Herrström, född 1959, är författare och dramatiker. Hennes ungdomsroman ”Tusen gånger starkare” nominerades till Augustpriset 2010 och blev även film. Foto: Alexander Mahmoud

Jag har väntat på den här boken. En svensk roman, om vad manlighet och kvinnlighet egentligen är. Och, om andligt uppvaknande.

I Christina Herrströms första vuxenroman på över ett decennium möter vi Alvilde, en festfixare i mitten av 40-årsåldern som skapar teaterkulisser för andras lycka. Det egna privatlivet går på sparlåga. Hon är skild sedan några år efter att exmannen ljög och var otrogen – med resultatet att hon har svårt att lita på kärleken. Hennes historia är smärtsamt vanlig, ändå har jag sällan sett en lika inkännande och komplex skildring av upplevelsen.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X