Atlas väntas lätta rejält på pungen

Vårens utdelningar från börsbolagen närmar sig med stormsteg. Atlas Copco finns bland bolagen som väntas lätta rejält på pungen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Verkstadsaktierna förefaller trivas i det varma klimatet. För årets första handelsdag var det i stort sett uppåt över hela verkstadslinjen. I brist på snö och nyheter förefaller analytikerna ha ägnat sig åt att räkna på vårens förmodade utdelningsfest ifrån sektorn. I centrum för återbäringsintresset står Atlas Copco, som efter försäljningen av sin amerikanska maskinuthyrningsverksamhet, Rental Service, har en mycket stinn kassakista.

Här är frågan om den Wallenberg-styrda kompressor- och gruvutsrustningstillverkaren ska göra en balansräkningsmässig halvmesyr, som de gjorde med Gambro när de lät företaget behålla en väsentlig del av likviden efter försäljningen av de amerikanska dialysklinikerna, eller om de ska se till att Atlas Copco får en mer effektiv och billig balansräkning redan till våren. Även om Wallenbergarna förnekade det så förföll återhållsamheten i Gambro vara en del i bäddandet för det senare egna uppköpsbudet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons