Annons

Bonus till vårdpersonal i budgeten

Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund och miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin presenterar nya budgetåtgärder under en pressträff i Rosenbad.
Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund och miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin presenterar nya budgetåtgärder under en pressträff i Rosenbad. Foto: Pontus Lundahl/TT

Arbetsgivare i vården ska kunna söka pengar till "återhämtningsbonus" för de anställda, enligt ett förslag i höstbudgeten. Bonusen ska betala projekt för bättre arbetsmiljö och arbetsvillkor.

I budgeten föreslås också höjt underhållstöd med upp till 150 kronor i månaden.

Under strecket
TT
Publicerad

Förslagen presenteras av vice statsminister Isabella Lövin och finansmarknadsminister Per Bolund, båda även språkrör för Miljöpartiet, på en pressträff. De beskriver förslagen som bitar i ett stort pussel för att stärka den sociala och ekonomiska hållbarheten för dem som känt av coronapandemin mer än andra.

De båda MP-ministrarna lyfter också fram pengar för sociala insatser i ekonomiskt och socialt utsatta områden med en kvarts miljard per år under perioden 2021–2023. Det kan handla om åtgärder för att stärka samverkan mellan socialtjänst och skola, eller att stötta fältassistenters verksamhet.

Annons
Annons
Annons