Annons

Sanna Rayman:Åter på ruta ett

**Pajkastningsåret **
Glöm subtila gliringar. Det är symptomatiskt att 2014 var året då en man i en bokhandel i Malmö eldade upp Karl Ove Knausgårds ”Min kamp 4” för att norrmannen var ”den sämsta författaren genom tiderna”. I offentligheten viktmobbade Moderaternas Maria Abrahamsson Åsa Romson, Sigge Eklund kissade på ett exemplar av tidningen Filter, medan Rossana Dinamarca kryddade sin kritik mot Björn Söder med att vägra tilltala honom i riksdagen och bära en t-shirt som slog fast att han var rasist. Det är därmed med skräckblandad förtjusning vi går in i nästa debattår, då Romson bloggar om Abrahamssons ”slampiga” klädsel, Söder moonar mot Dinamarca från talmanspodiet och Filter skickar avföring på posten till Sigge Eklund.
**Pajkastningsåret ** Glöm subtila gliringar. Det är symptomatiskt att 2014 var året då en man i en bokhandel i Malmö eldade upp Karl Ove Knausgårds ”Min kamp 4” för att norrmannen var ”den sämsta författaren genom tiderna”. I offentligheten viktmobbade Moderaternas Maria Abrahamsson Åsa Romson, Sigge Eklund kissade på ett exemplar av tidningen Filter, medan Rossana Dinamarca kryddade sin kritik mot Björn Söder med att vägra tilltala honom i riksdagen och bära en t-shirt som slog fast att han var rasist. Det är därmed med skräckblandad förtjusning vi går in i nästa debattår, då Romson bloggar om Abrahamssons ”slampiga” klädsel, Söder moonar mot Dinamarca från talmanspodiet och Filter skickar avföring på posten till Sigge Eklund. Foto: TT
Under strecket
Publicerad

Nyligen berättade **jag **glatt om två besked från demokratiminister Alice Bah Kuhnke. På direkt fråga sade hon nej till nedläggning av Valmyndigheten och lovade se över de problem med valhemligheten som såväl internationella valobservatörer som statsvetare påpekat att Sverige har. Det förra togs tyvärr tillbaka, men löftet om stärkt valhemlighet återstår, tröstade jag mig.

Så ser jag bland de inlämnade interpellationerna i riksdagen att Maria Abrahamsson (M) har frågat Bah Kuhnke vad hon vill göra för att det svenska valsedelssystemet ska nå upp till godtagbara krav på valhemligheten.

Annons
Annons
Annons