Annons

Åtalad ändrade sig – pekar ut Kindberg

Den åtalade Sollefteåföretagaren gav en annan historia under rättegången än vid polisförhören. Nu pekar han ut ÖFK-profilen Daniel Kindberg som beställare för de uppdrag som ifrågasätts om de genomförts.

Hilda Djupenström / TT
Publicerad

Under rättegångsdag fyra vid Ångermanlands tingsrätt inleddes förhören med de tilltalade. Först att höras var den Sollefteåbo vars företag enligt åklagaren, skickat luftfakturor till Peab och Östersundshem för att sedan på olika sätt betalat ut motsvarade belopp till Östersunds FK eller bolaget Driftaren som ägs av klubben.

Försvaret framförde sin sakframställan under måndagen med budskapet att arbetet som fakturerats utförs. Tisdagens förhör med Sollefteåbon kretsade kring fakturering och en till synes bristfällig bokföring av de ifrågasatta uppdragen.

Rättegången mot Östersunds FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg, misstänkt för grov ekonomisk brottslighet, startade på torsdagen i Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. Arkivbild.

Foto: Per Danielsson/TT Bild 1 av 2

Rättegången mot Östersunds FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg, misstänkt för grov ekonomisk brottslighet, startade på torsdagen i Ångermanlands tingsrätt i Härnösand.

Foto: Mats Andersson / TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons