Annons
X
Annons
X

Åtal i dag mot serieskytt

Arton månader av väntan i häkte är över för den 40-årige misstänkte serieskytten i Malmö. I dag åtalas han mot sitt nekande för tre mord och ett flertal mordförsök under perioden 2003-2010. Sedan åtalet och utredningsmaterial lämnats in till tingsrätten håller åklagarna och länskriminalens spaningsledning presskonferens i Malmös polishus. Rättegången väntas starta i Malmö tingsrätt nästa måndag, den 14 maj.

Av TT
(uppdaterad)

En av de fyra nämndemännen i rättegången mot den misstänkte serieskytten i Malmö lämnar målet. Det gäller socialdemokraten Tahmoures Yassami, som i en tidningsintervju före gripandet av den misstänkte talade om att ”någon som försöker likna lasermannen” härjade i Malmö.

Nu har det också kommit fram, att han även medverkat i ett närradioprogram och då fungerat som utfrågare av målsägande i målet.

Mot bakgrund av detta har tingsrätten och nämndemannen ”i samförstånd kommit överens om att han lämnar uppdraget som nämndeman i målet”, skriver chefsrådman Lennart Strinäs i ett pressmeddelande.

Annons
X

En ny nämndeman utses inom kort.

Kommunalrådet Ilmar Reepalus bostad i Malmö utsattes för beskjutning i maj 2005. Själv tror han att den misstänkte serieskytten kan ligga bakom, men säger samtidigt att han inte har några bevis för detta.

– Så fort seriemördaren upptäcktes var min första tanke att det kunde vara han som låg bakom även skotten mot min bostad, säger Reepalu till TV 4 Nyheterna Malmö.

Han var inte hemma vid tillfället och ingen skadades.

Polisen har granskat skottlossningen, men inte funnit något belägg för att det är den misstänkte 40-årige serieskytten som ligger bakom.

– Det finns en mängd skjutningar där det inte finns någon misstänkt och där det inte finns någon bevisning mot den åtalade 40-åringen eller någon annan, säger polisens utredare Mats Lassén, till Nyheterna.

Malmö TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X