Ät på plats eller köp hem

Kött - och fiskbaren
Kött - och fiskbaren Foto: HANNA DUNÉR
Under strecket
Publicerad
Annons

Melker Anderssons nyöppnade ställe Kött- och fiskbaren i korsningen Vasagatan och Gamla Brogatan är en utveckling av det tidigare konceptet Köttbaren som även finns i Malmö och på Tegnérgatan i Stockholm.

– Köttbaren lockar en väldigt homogen publik. Genom att även erbjuda fisk ville vi få hit både yngre publik och fler kvinnor. Sedan är fisken på väg tillbaka, säger köksmästare Colin Mager.

Fiskbarens meny är indelad i olika kategorier. Under rubriken ”Fiskkylen” finns enligt Colin Mager lite ”rockigare” rätter med såser och tillbehör. Bland ”klassikerna” finns fish n’ chips med currysås och skaldjurs- menyn består av bland annat kungskrabba, amerikansk hummer och franska ostron. Inom kort kommer det även att finnas räkor från det egna rökeriet. Därifrån serveras redan olika sorters fisk, som i dag röding med syrade grönsaker och pepparrotsdressing.

Kött- och fiskbaren ska ge kvarterskrogskänsla och tanken är att man ska kunna ”slinka in” och ta en öl och någonting litet, som en tonfisk tostada eller cevice på havsabborre. Alla råvaror på menyn kan man även köpa med hem.

Adress: Gamla Brogatan 40

Öppet: Måndag till söndag.

Hanna Dunér

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons