Astoria skyller kris på distributörerna

Biografkedjan Astoria är i ekonomisk kris. Då skyller vd:n Mattias Nohrborg på konkurrenten SF Bio och filmdistributörerna som inte gett Astoria sommarens stora filmer. - Han kan inte skylla på oss för att han inte betalar sina räkningar, svarar Jan Bernhardsson, vd för SF Bio.

Publicerad
Annons

Förra året tog Astoria Cinemas och vd:n Mattias Nohrborg över den gamla biografkedjan Sandrews och ville skapa en ny, lite mer exklusiv konkurrent till stora SF Bio. De första månaderna blev en stor succé, men sedan i våras har det mest gått utför och besökarna har inte alls blivit så många som förväntat. I går rapporterade TT att Astoria Cinemas dras med skulder i miljonklassen, både till Svenska filminstitutet och i form av obetalda hyror till olika fastighetsägare.

– Det är egentligen ingen ekonomisk kris, utan en likviditetskris. Men vi har löst problemen nu och gjort upp betalningsplaner som vi hittills har följt till punkt och pricka, säger Mattias Nohrborg, Astorias vd, och tillägger att en ny investerare förhoppningsvis kommer att hjälpa till.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons