Assyriska möter Gefle - i överläge

Efter tre omgångar har Assyriska fixat fyra poäng, men i morgon har inte laget förmånen att slå ur underläge. Gefle på bortaplan väntar, ett av de lag Assyriska räknar med att ha bakom sig i kampen om fortsatt allsvensk tillvaron. - Det är en riktig ”måstematch”, säger Assyriskas defensive mittfältare Pierre Bengtsson.

Under strecket
Publicerad
Annons

Inför serien spådde de flesta experter att nykomlingarna Assyriska och Gefle skulle få en tuff tillvaro i allsvenskan. Tuffast har det hittills varit för Gefle, som efter tre omgångar inte tagit en enda poäng. Assyriska har efter skrällsegern mot IFK Göteborg och den oavgjorda matchen mot Halmstad skaffat sig ett bättre utgångsläge och råg i ryggen

- Vi är såklart nöjda med inledningen. Det är stor skillnad på allsvenskan och superettan. Ett misstag straffar sig direkt i allsvenskan och allt går mycket fortare. Man måste hålla koncentrationen i 90 minuter i alla matcher, säger Pierre, som i fjol bildade försvarslås tillsammans med Zoran Manovic. Men så värvades innerbacken Kaspars Gorkss och i premiären mot Hammarby satt Pierre på bänken.
Till nästa match var Kabba Samura avstängd och Assyriskas tränare José Morais tvingades möblera om i laguppställningen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons