Annons

Assistenten länsade bankchefens vinkällare

Assistenten till en av investmentbanken Goldman Sachs högsta chefer i USA har stulit exklusiva franska årgångsviner från sin boss, och sålt dem vidare för motsvarande närmare tio miljoner kronor. Arkivbild.
Assistenten till en av investmentbanken Goldman Sachs högsta chefer i USA har stulit exklusiva franska årgångsviner från sin boss, och sålt dem vidare för motsvarande närmare tio miljoner kronor. Arkivbild. Foto: Eric Risberg/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Det var inget billigt rödtjut eller hemjäst blask. Assistenten till en av investmentbanken Goldman Sachs högsta chefer i USA har stulit exklusiva franska årgångsviner från sin boss, och sålt dem vidare för närmare tio miljoner kronor, skriver Dagens industri med The New York Times som källa.

Assistenten har assisterat långt över lagens råmärke i chefens vinkällare i det exklusiva bostadsområdet The Hamptons i New York. I tisdags anhölls 40-åringen misstänkt för att 2014-2016 ha stulit och sålt vidare hundratals dyrgripar till en vinhandlare i North Carolina.

Annons
Annons
Annons