Annons
X
Annons
X

Assange får svenskt pr-stöd

Julian Assange har anlitat en svensk pr-byrå, vars vd Harald Ullman hävdar att Wikileaks grundare kommer till Stockholm inom kort.

Av TT
Fallet Julian Assange
Wikileaks grundare, Julian Assange.
Wikileaks grundare, Julian Assange. Foto: SANG TAN/AP

För Assanges advokat här var detta en nyhet.

High Court (motsvarande hovrätten) i London avslog i förra veckan Assanges överklagan mot utlämning till Sverige på alla punkter. Hans advokater har till nästa vecka på sig att begära tillstånd för en prövning i Högsta domstolen.

Assange är häktad i sin utevaro i Sverige därför att polisen vill förhöra honom de sexbrott han misstänks för.

Annons
X

Enligt Dagens Media har Assange anlitat Ullman PR inför det väntande förhöret. Ägaren Harald Ullman bekräftar uppgiften för TT och berättar att Assange kommer ”inom närtid”.

– Det har jag ingen aning om och kan varken bekräfta eller förneka uppgiften, säger advokat Björn Hurtig till TT - och tycker att resplanen låter lite märklig.

Efter ett eventuellt beslut om utlämning kommer Assange antingen att transporteras med brittisk eller svensk eskort. Stockholmspolisen kommer att mörka både tidpunkt och plats för hans ankomst.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Troligen kommer han att släppas fri efter förhör. Många tvivlar på att det kommer att bli något åtal eftersom ord kommer att stå mot ord.

  TT: Hur kan Assange bara åka hit, han har ju fotboja i Storbritannien?

  – Jag har inga kommentarer till det, jag vet faktiskt inte, svarar Ullman.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X

  Wikileaks grundare, Julian Assange.

  Foto: SANG TAN/AP Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X