Annons
X
Annons
X

Asks facebookdelning blir internationell nyhet

Inte bara svenska nyhetsläsare har under dagen fått ta del av nyheten om justitieminister Beatrice Asks delning av en påhittad artikel på Facebook. Nu har nyheten även nått en internationell publik - bland annat via tidningen The Guardian.

Av SvD
Beatrice Ask.
Beatrice Ask. Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Justitieminister Beatrice Ask (M) länkade på sin Facebooksida till en satirartikel som skrev att 37 personer dog av överdos första dagen marijuana legaliserades i Colorado. En av de döda uppges i artikeln vara knarklangaren Jesse Pinkman, en tydlig blinkning till succéserien Breaking Bad.

Ministerns kommentar var: ”Dumt och sorgligt. Min första motion i ungdomsförbundet hette Krossa knarket! I den frågan har jag inte ändrat uppfattning alls.”

Kritiken mot Ask har inte låtit vänta på sig. Och ny har nyheten om ministerns delning av den påhittade artikeln spridit sig även internationellt.

Annons
X

“Sveriges justitieminister Beatrice Ask hånas efter att, på Facebook, ha delat en skämtartikel om dödsfall kopplade till bruk av marijuana. Det tillsammans med en kommentar om hennes egen nolltolerans mot droger”, skriver
The Guardians nätupplaga.

Även nättidningen Huffington Post har publicerat artikeln om Asks Facebookmisstag.

Efter dagens kritik har Beatrice Ask ändrat sin kommentar till artikel, men hävdar att hon
hela tiden förstod att nyheten var påhittad.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  svd

  Annons
  Annons
  X

  Beatrice Ask.

  Foto: ANDERS WIKLUND / TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X