Ask (M) vill låta polisen utvidga sökandet på nätet

Justitieminister Beatrice Ask (M) vill nu att poliser ska utvidga sökandet på nätet för att bättre kunna fånga upp våldsbejakande extremism och personer med politiskt extrema åsikter som skulle kunna utgöra ett hot i samhället. – Det finns flera faktorer som gör att man kan fånga in dessa personer tidigt. Det kan röra sig om exempelvis vapenlicens i kombination med extrema åsikter, säger Beatrice Ask till SvD.

Under strecket
Publicerad
Beatrice Ask i seminarium om hatbrott.

Beatrice Ask i seminarium om hatbrott.

Foto: MALIN HOELSTAD
Annons

Efter attentaten i Oslo och på Utøya kommer snart en svensk handlingsplan mot våldsbejakande extremism. På DN Debatt på fredagen presenterade justitieminister Beatrice Ask, statsminister Fredrik Reinfeldt (M) samt demokratiminister Birgitta Ohlsson sin plan för att ha bättre kontroll på extremistmiljöerna. Enligt skribenterna är det vitmaktmiljön, den autonoma vänstern och den våldsbejakande islamismen.

Och för
att förhindra liknande individer som den norske gärningsmannen Anders Behring Breivik som direkt inte hemliggjorde sina extrema åsikter och viljan att utföra terrordåd vill Beatrice Ask nu att poliser ska utvidga sitt sökande efter likasinnade på nätet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons