Annons
X
Annons
X

Arvikafestivalen får inte söka naken arbetskraft

”Du ska kunna lyssna på mycket hög musik” och ”du får inte vara rädd för att vara naken”. Så stod det i en av Arvikafestivalens annonser på Arbetsförmedlingen – som anses olämplig och nu plockats bort.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/SCANPIX

Arvikafestivalens annons, där man sökte personer ”som kan testa nya festivalidéer”, lades ut på Platsbanken i lördags. Tre dagar senare plockades den bort av Arbetsförmedlingen.

– Anledningen till att vi tog bort den var att den kunde uppfattas som allmänt stötande, säger Kai Oja, sektionschef på AF:s kundtjänst, till
Nya Wermlands-Tidningen, NWT.

Kriterierna i Arvikafestivalens annons var ”erfarenhet av att sätta upp tält i hällregn, grovhångel i baren och förmåga att kunna lyssna på mycket hög musik”.

Annons
X

– Vi tyckte det var helt perfekt och att det verkligen belyste det vi vill ha ut av de som sökte. Vi vill ha riktiga festivalbesökare som kan det här, säger festivalens kommunikationschef Jonas Linné till NWT.

Enligt Arbetsförmedlingen är det inte aktuellt att lägga ut originalannonsen igen – och annonsförfattarna vill inte omformulera den. Drygt hundra personer har dock redan hunnit nappa på annonsen, varav 30 kommer att väljas ut, skriver NWT.

Annons
Annons
X
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X