X
Annons
X
 ”Vi kompletterar varandra ganska bra och hjälper varandra i flera delar av det här speciella jobbet”, säger Veronica Maggio (th) om hennes och Maja Francis relation.
”Vi kompletterar varandra ganska bra och hjälper varandra i flera delar av det här speciella jobbet”, säger Veronica Maggio (th) om hennes och Maja Francis relation. Foto: Malin Hoelstad

Artistkollegor och bästa vänner: ”Som en del av mig”

Långläsning

Veronica Maggios och Maja Francis karriärer har fått en nytändning sedan de lärde känna varandra. Idag skriver de musik ihop och är varandras stöd i alla delar av artisteriet. Som på Popaganda, då Maggio gör en av sina få spelningar i år, ivrigt påhejad av Francis.

Det har varit ett ganska tyst Veronica Maggio-år. När hon 1 september kliver upp på Popagandas stora scen är det hennes andra publika spelning på ett år. Under den tiden, inte minst efter Metoo, har hon blivit allt mer medveten om hur systerskap och kvinnliga samarbeten inom musikbranschen är på väg att störta mansdominansen som hon jobbat i. Och det har fått henne att inse hur lite hon själv jobbat aktivt mot det.

– Jag önskar att jag hade varit mer mån om att skapa plats för andra. Att jag inte fegat och anpassat mig efter rådande klimat för att få ut det mesta av det. Att jag hade stått upp för att förändra, även om det inneburit att jag varit obekväm och gjort mig impopulär, säger hon och tycks noga väga sina ord.

”Vi kompletterar varandra ganska bra och hjälper varandra i flera delar av det här speciella jobbet”, säger Veronica Maggio (th) om hennes och Maja Francis relation.

Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 5

Maja Francis (th): ”Vi bor nära varandra och kan komma och äta frukost hos varandra”.

Foto: Malin Hoelstad Bild 2 av 5

Veronica Maggio: ”Våra låttexter växer ofta fram just efter ett samtal som vi haft med varandra”.

Foto: Malin Hoelstad Bild 3 av 5

Maja Francis: ”Vårt sätt att skapa musik är inte direkt som en session i en studio, jag har svårt för hela det formatet”.

Foto: Malin Hoelstad Bild 4 av 5

”Världen behöver mer mjukhet. Jag vill visa att det går att vara en powerful boss lady och samtidigt vara glad, rosa och känslig. Att få tas på allvar även om man inte har ett tufft yttre, jag vill ha en värld där det inte ska behövas”, säger Maja Francis.

Foto: Malin Hoelstad Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X