Annons

Punk RoyaleKrogguiden: ”Grabbigt, arrogant och ljuvliga smaker”

Punk Royale ligger långt ner på Folkungagatan.
Punk Royale ligger långt ner på Folkungagatan. Foto: Tomas Oneborg

Sällan har Krogguiden lämnat en restaurang så olika upplevelser. Å ena sidan ljuvliga smakkombinationer, å andra sidan ett barnsligt och arrogant bemötande.

Under strecket
Publicerad

Lokalen är liten och tar begränsat med gäster.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 4

Lekfullt med lego innan middagen.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 4

Kockduon, Kalle Nilsson och Jocke Almqvist, hjälper till i matsalen.

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 4

Småfiskar som intas med hjälp av klädnypor är kanske inte det vanligaste greppet på en restaurang som endast serverar en avsmakningsmeny.

Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 4

”Är du sur eller?”. Kommentaren från personalen riktas till en i vårt sällskap efter att hon precis fått vin över sig. Händelsen fångar precis den där känslan av unken grabbighet som hängt med Kalle Nilsson och Jocke Almqvist sedan de serverade isglass i form av snoppar på Ölbaren i Åre och som - när den även inkluderade rasism - gjorde att de fick sparken från Kåken i Stockholm.

Under Krogguidens två besök på Punk Royale bemöts vi helt olika. Den ena gången är vi bara kvinnor, den andra gången är vi ett blandat sällskap. Det blir nästan fånigt övertydligt att det är det förstnämnda sällskapet som möts av arrogans. Och så synd, för Punk Royale har förutsättningen att vara en av huvudstadens allra bästa restauranger. Konceptet är lekfullt på gränsen till buskis – man bygger lego innan maten och rullar kokosbollar till dessert. Kockarna torkar bordet med en rävboa och som förrätt får man en klick belugakaviar direkt på handen, att dra i sig på tequilavis, tillsammans med en sexa finsk vodka. Allt detta är befriande i ett Krogstockholm som ofta kan kännas stelbent och allvarligt.

Annons
Annons
Annons
Annons