Arns korståg ska erövra världen

Ljummet mottagande. Sanningens minut är här, på juldagen tar Arn Magnusson klivet ut på 204 svenska biodukar. 45 000 biljetter har redan sålts. SvDs recensent Hynek Pallas är precis som sina kolleger sval inför storsatsningen. Skaparna tror ändå att Arn ­– Tempelriddaren kan bli en internationell succé.

Publicerad
Huvudpersonen Arn Magnusson som spelas av Joakim Nätterqvsit lever bland korsfararna i Det heliga landet. Han växte upp hos cisterciensiska munkar vid Varnhems kloster i Västergötland, men blev tempelriddare i 20 år efter att  ha blivit bannlyst av biskopen.

Huvudpersonen Arn Magnusson som spelas av Joakim Nätterqvsit lever bland korsfararna i Det heliga landet. Han växte upp hos cisterciensiska munkar vid Varnhems kloster i Västergötland, men blev tempelriddare i 20 år efter att ha blivit bannlyst av biskopen.

Annons

Nio år efter att Jan Guillous medeltidsroman Vägen till Jerusalem publiceras är det dags. Efter två tjusiga galapremiärer – en i Skara och en i Stockholm – går den första filmen av två om tempelriddaren Arn Magnusson upp på 168 svenska biografer på juldagen.

I många av dessa biografer visas den dessutom på flera dukar. Aldrig tidigare har en svensk film fått en så bred distribution.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons