Annons

Arnault ofredade kronprinsessan – historisk möte vid gränsen

"Kulturscenen Forum var inte en sexsekt, det var en bländande värld." Jean-Claude Arnaults institution stod för en ny vördnad inför kulturen som många uppskattade. Men flera vittnar också om outtalade tystnadslöften.

Helgens reportage i SvD Kultur av Sam Sundberg och Malena Rydell har väckt stor uppmärksamhet. Avslöjandet om att Jean-Claude Arnault har antastat kronprinsessan Victoria vid en tillställning arrangerad av Svenska Akademien har även fått stor internationell spridning.

Hovet meddelar via informationschefen Margareta Thorgren:

– Uppgifterna om och kring Jean-Claude Arnault som media rapporterat om sedan i höstas är skrämmande. Kungafamiljen står bakom metoo-initiativet. Just den här uppgiften har jag inte möjlighet att kommentera.

Jean-Claude Arnaults advokat Björn Hurtig kommenterar till SvD: "Min klient förnekar bestämt det som påstås och menar att detta endast är illvilliga rykten med ett enda syfte; att svärta ner och skada honom."

Det har inte hänt sedan Koreakriget 1950–53: en nordkoreansk ledare sätter sin fot söder om världens mest militariserade gräns, den mellan Nord- och Sydkorea.

Veckans möte mellan Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och Sydkoreas Moon Jae-in väcker hopp över hela världen. De båda ledarna hälsade vid den spruckna betongbalken vid gränsen innan de tog klivet in i Sydkorea för att hålla ett par timmar långt möte.

– Gränsen är låg. Kanske kan den försvinna, rapporteras Kim Jong-Un ha kommenterat.

Här har jag samlat ett urval av SvD:s bästa journalistik från den gångna veckan. Fortsatt trevlig söndag.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons