Annons
X
Annons
X

Arla anmäls till KO: ”Mjölk är ingen sportdryck”

De senaste veckorna har 26 personer anmält Arla till Konsumentverket för att de i reklam omnämner mjölk som ”naturens egen sportdryck”. Anmälarna anser att formuleringen är missvisande och vilseledande, vilket DI var först med att rapportera om.

Mjölkkrisen
[object Object]
Arkivbild, Arlas mejeri i Kallhäll (2008) Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX / / SCANPIX SWEDEN

Enligt Dagens Media skriver en anmälare:

”Komjölk är mjölk producerad från en ko till kalv och är absolut ingen sportdryck och den är inte avsedd för människor att använda som sportdryck.”

– Vi anser inte att vår reklam är vare sig missvisande eller vilseledande. Vi har använt oss av ”naturens egen sportdryck” i snart fyra år och nu plötsligt kommer det in ett stort antal anmälningar på kort tid. Det är ganska uppenbart att det är samordnat. Av vem får andra spekulera i, säger Daniel Emilsson, pressekreterare på Arla, till Dagens Media.

Annons
X

Kriget om mjölken har rasat en längre tid och i höstas förbjöds Oatly, som tillverkar havrebaserad mjölkdryck, att i sin reklam påstå att mjölk skulle vara dåligt för människor.

En anmälare föreslår att mjölken kallas för ”OS-truppens egen sportdryck” dagensmedia.se Arla anmäls för missvisande reklam (5/1) di.se
Annons

Arkivbild, Arlas mejeri i Kallhäll (2008)

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX / / SCANPIX SWEDEN Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X