Annons

Arizona tog farväl av John McCain

Cindy McCain, änka efter den amerikanske senatorn John McCain som avled i helgen, tillsammans med sonen Jack under onsdagens minnesceremoni som ägde rum i delstaten Arizonas huvudstad Phoenix.
Cindy McCain, änka efter den amerikanske senatorn John McCain som avled i helgen, tillsammans med sonen Jack under onsdagens minnesceremoni som ägde rum i delstaten Arizonas huvudstad Phoenix. Foto: Jae C. Hong /AP/TT
TT
Uppdaterad
Publicerad
Efter reklamen visas:
Arizona tog farväl av John McCain
Den republikanske Arizonasenatorn John McCain avled i helgen. Arkivbild.
Den republikanske Arizonasenatorn John McCain avled i helgen. Arkivbild. Foto: Clair Popkin /AP/TT

Många Arizonabor slöt upp på onsdagen för att hylla den amerikanska delstatens senator John McCain som avled i helgen.

John McCains kvarlevor fördes till delstatsförsamlingens byggnad i staden Phoenix i en begravningsbil som eskorterades av motorcykelpoliser. I flera timmar hade människor samlats längs Phoenix – som är delstatens huvudstad – gator för att få en glimt av den flaggtäckta kistan.

Ceremonin var den första av flera, i fem dagar ska den republikanske senatorn – som skulle ha fyllt 82 på onsdagen – hyllas innan han läggs till sin sista vila på söndag i Annapolis i Maryland.

Annons

– Han slogs som bara den för de frågor han trodde på. Men hela tiden gjorde han det med humor och mänsklighet, utan att kompromissa med de principer han höll så högt, sade Arizonas guvernör Doug Ducey i sitt hyllningsanförande.

John McCains änka Cindy McCain och parets barn deltog i onsdagens ceremoni.

På lördag hålls begravningsgudstjänsten i Washington DC.

Annons
Annons

Den republikanske Arizonasenatorn John McCain avled i helgen. Arkivbild.

Foto: Clair Popkin /AP/TT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons