Le petit cochonArgentinskorna visar sig vara ett genidrag

Le Petit Couchon imponerar.
Le Petit Couchon imponerar. Foto: Simon Rehnström

Den italienska klassikern Döden i grytan har blivit Den lilla grisen – på franska. SvD Krogguiden upplever en kvarterskrog med lika stor ambition som hjärta.

Under strecket
Publicerad
”Le petit cochon” är ett ställe man gärna går en extra liten bit för att nå.

”Le petit cochon” är ett ställe man gärna går en extra liten bit för att nå.

Foto: Simon Rehnström
Simon Rehnström
Foto: Simon Rehnström
Simon Rehnström
Foto: Simon Rehnström
Simon Rehnström
Foto: Simon Rehnström
Annons

Längst bort mot Norrtull, långt bort från cityvimlet huserar numera en liten gris. Le Petit Cochon har tagit över före detta restaurangen Döden i grytan. Lokalen har kvar sin tegelvägg och trappan upp till övervåningen är sig lik, men inredningen är nu stram och ljus, med en bardisk i oljad ek. Luftigt och kontinentalt.

Krögaren Micke Björkman tycker att mat ska vara roligt. Det märks.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons