Annons

Argare med åren

Eva Dahlgren förstod tidigt att var hon var annorlunda. Hon låste bokstavligen in sig i garderoben och började skriva. - Jag kunde uttrycka alla mina tvivel på mig själv, min sexualitet och framtiden, säger sångerskan som på nya albumet Petroleum och tång visar sin ilska över det fördömande 70-talet.

Publicerad
Eva Dahlgren på marsch på Bellmansgatan på Söder. Hon flyttade från Nynäshamn till Stockholm när hon var 18 år, så fort hon fått körkort. Hon har valt titeln Petrolenum och tång  på sitt nya album för att det handlar om hennes gamla hemstad. ”När jag växte upp var Nynäshamn en industristad med olja och Televerket men också med en fantastisk natur.
Eva Dahlgren på marsch på Bellmansgatan på Söder. Hon flyttade från Nynäshamn till Stockholm när hon var 18 år, så fort hon fått körkort. Hon har valt titeln Petrolenum och tång på sitt nya album för att det handlar om hennes gamla hemstad. ”När jag växte upp var Nynäshamn en industristad med olja och Televerket men också med en fantastisk natur. Foto: DAN HANSSON/SVD/KOD 30062

En av de starkaste låtarna på nya plattan är Novemberregn, som handlar om rädslan för det urskillningslösa våldet, med folk som står bredvid för att de inte vågar ingripa: ”Svarta kängor taktfast trampar/jag vet dom sparkar/tills dom dödar mig”.

Eva Dahlgren på marsch på Bellmansgatan på Söder. Hon flyttade från Nynäshamn till Stockholm när hon var 18 år, så fort hon fått körkort. Hon har valt titeln Petrolenum och tång på sitt nya album för att det handlar om hennes gamla hemstad. ”När jag växte upp var Nynäshamn en industristad med olja och Televerket men också med en fantastisk natur.

Foto: DAN HANSSON/SVD/KOD 30062 Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons