Annons
X
Annons
X

Arga lappar på ny blogg

Umeåbon Mikael Sellin samlar på lappar – arga lappar som folk sätter upp i tvättstugan, i porten eller på stan. Nu har lapparna blivit en bloggsamling där vem som helst kan mejla in sina egna bidrag. ”Tvättstugan är helt klart Sveriges främsta konfliktzon”, säger Mikael Sellin till SvD.se.

250 lappar – allt från arga tvättstugelappar till korridorsutbrott och ”alibi för i natt sökes” kan beskådas på bloggen arga-lappen.blogspot.com. Det är Umeåbon Mikael Sellin som ägnat flera år åt att samla på knasiga lappar som nu bestämt sig för att även låta andra skicka in sina bidrag. Och lapparna strömmar in, i byrålådan har Mikael Sellin ytterligare 250 lappar som ska ut på bloggen.

Hur kom du på idén?

– Vi började prata om lappar i tvättstugan på någon fest och sedan började jag fota av de jag såg. Det är ju inte bara i tvättstugor som folk skriver arga lappar, även i studentkorridorer, allmäna utrymmen som i fikarummet på jobbet eller i porten.

Annons
X

Är det många som har samma ovanliga hobby som du?

– Ja, det verkar så, jag får in ganska många bidrag så jag verkar inte vara ensam om att tycka att det är kul att samla på arga lappar.

Vad har du för egna favoriter?

– Jag har en egen favoritkategori på bloggen, allt från en kille som undrar vem som låg med hans tjej till någon som saknar sin mp3-spelare och har ritat en fyrkant på sin lapp så man ska känna igen den. De bästa lapparna är annars de som är helt utan proportion, när folk blir helt vansinninga över småsaker.

Skriver du själv lappar?

– Nej, jag är nog snarare en sån som folk skriver lappar till, i alla fall förr när jag bodde i studentkorridor här i Umeå.

Du forskar – är det här en del av ditt arbete?

– Nej, min forskning är naturvetenskaplig. Men bloggen har blivit populär så jag ska vidareutveckla den och skapa en riktig sajt med omröstningsfunktion.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X