Årets Sommar ger anledning till oro

HÖGRÖSTAT. Sommar i P1 har hittills i år varit häpnadsväckande ointressant. Torsdagens program var ett lågvattenmärke, när ekonomiprofessorn bjöd på egenreklam och kaxig besserwisserstil.

Under strecket
Publicerad
Annons

Mellan tanke och handling kan vägen vara lång och svårforcerad. Sedan tidigt i våras har diktsamlingen Aftonsånger legat på mitt skrivbord. Då och då har jag återvänt till boken och sökt efter ett bra skäl att skriva om den. Men alltid har något ställt sig hindrande i vägen. Eller som det heter i en av dikterna: ”Det uppstod inte en duett mellan nötväcka och sothöna.”

Jag har tänkt att jag vid tillfälle skulle fråga Bengt Emil Johnson om den där uteblivna duetten, men i torsdags meddelade Kulturnytt att han dessvärre gått ur tiden. Aftonsånger blev således hans sista diktsamling och Kulturnytts Magnus Florin tog i sin minnesteckning fasta på den känsla av tillvarons förbipasserande som alltid funnits hos Bengt Emil Johnson. Det blåser genom hans poesi, avslutade Magnus Florin träffande. Och jag kommer att sakna den vinden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons