Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Mat & dryck

Årets godaste sommartårta (bonus: den är nyttig också)

SPG:s hälsoexperter, Mia Clase och Lina Nertby från Food Pharmacy, bjuder på årets mest imponerande sommartårta – perfekt för midsommar.

I dag ska vi baka jordens mest tålamodsprövande midsommartårta. Den innehåller precis alla jobbiga moment du kan tänka dig, men när den väl står på bordet och gästerna applåderar så kommer allt att vara förlåtet.

Annons
X
undefined

Steg 1: Pannkakor
Vispa 3 stora ägg och rör ihop dem med 3 ½ dl bovetemjöl, 5 dl valfri växtbaserad mjölk, 2 dl vatten och en nypa salt. Stek i kokosolja på låg temperatur och svär högt när den första går sönder. Trösta dig med att det är kvantitet och inte kvalitet som gäller – ett och annat trasigt ex kommer inte synas under alla lager av kolasås och kokosgrädde.

undefined

Steg 2: Gröna bananer
Skala och skiva tre gröna bananer. Vi önskar dig varmt lycka till med detta moment.

undefined

Steg 3: Mosade bär
Det här är ju i alla fall enkelt. Mosa 500 gram valfria bär med en gaffel.

undefined

Steg 4: Livets kolasås
Livets kolasås gör du snabbt och geschwint genom att lägga 10 dadlar (eventuellt några fler om dadlarna är små), 2 dl valfri växtmjölk och 1 krm vaniljpulver i en mixer (bra om du trycker på start också).

undefined

Steg 5: Kokosgrädde
Ställ en burk kokosmjölk i kylen och vispa sedan den "fasta" delen med en handvisp. Är du kvar? Kul, då är sannolikheten rätt stor att du kommer att gå i mål.

undefined

Steg 6: Stomme
Börja med en pannkaka och täck den med ett tunt lager bananer. Lägg på en pannkaka och smaska på lite bär. På nästa pannkaka lägger du förslagsvis en tredjedel av kolasåsen. Sedan en tredjedel av grädden. Och så här håller du på tills pannkakorna är slut.

undefined

Steg 7: Tak
Toppa bygget med ett sista lager kokosgrädde och dekorera frikostigt med färska bär.

undefined

Steg 8: Hugg in
Grattis – efter hundratals minuter är du nu redo för midsommar. Vår tanke var att du skulle dela med dig av tårtan, men det är förstås helt och hållet upp till dig.

undefined

Mia Clase och Lina Nertby driver bloggen foodpharmacy.se och har även gett ut den bästsäljande boken med samma namn. Med jämna mellanrum skriver de krönikor och ger mattips på SvD Perfect Guide.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen