Årets börsuppgång nu nästan helt utraderad

Årets börsuppgång har ätits upp under veckan, procent för procent. Surt börshumör beror mer på stämningen i USA och oro för konjunkturen, men också på sjabbel och teknik. Årets börsuppgång har ätits upp under veckan, procent för procent. Surt börshumör beror mer på stämningen i USA och oro för konjunkturen, men också på sjabbel och teknik.

Under strecket
Publicerad
Annons

- Senaste tidens depressiva humör på amerikanska börserna har nu smittat av sig, säger Ronny Jacobsson, aktieanalyschef på Swedbank.

Den första månaden i kvartal efter kvartal har Stockholmsbörsen i ett par års tid kunnat uppvisa starka och välmående indexsiffror. Ett mönster som inte gällt för april månad i år. Den gångna rapportflodsveckan blev i stället veckan då Stockholmsbörsen nära nog pös ihop som en misslyckad sufflé, bakad av uppgången från resten av året. Årets uppgång är nu bara 2 procent. I går svängde Saxindex svagt uppåt med 0,2 procent.
För investerarna handlar det om rotation mot mer lukrativa sektorer, enligt Ronny Jacobsson. Avmattat intresse för de cykliska bolagen som verkstadsbolagen ersätts av större intresse för andra sektorer. Den läxan fick bland annat verkstadsbolaget Atlas Copco, som i onsdags presenterade en rapport över förväntan. Resultatet blev 2,5 procent ned vid börsens stängning samma dag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons