X
Annons
X

Årets Blossa får smak av kråkbär

Samtidigt som vi försöker få ut det sista av sommarvärmen och tanken på advent och jul ligger långt fram i tiden presenterar Blossa smaksättningen på årets glögg. 2016 har man hämtat inspiration från Norrlands skogar och kråkbäret.

Av SvD
Petra Björner står bakom designen av Blossa16-flaskan.
Petra Björner står bakom designen av Blossa16-flaskan. Foto: Pressbild

Blossas årgångsglögg har genom åren hämtat smaker från världens alla hörn. England, El Salvador och Japan har tidigare inspirerat till glöggen. I år har resan gått hem till Sverige igen och smaksättningen står att finna i Norrlands skogar. Kråkbäret får, tillsammans med björksirap och lite rökighet ge smak åt glöggen.

– Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framförallt funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet, berättar Blossas Chief Blender Åsa Orsvärn i ett pressmeddelande.

Även flaskan inspireras av skogen – den går i gröna nyanser och och ska frammana känslan av skuggspelet i skogslandskapet. Bakom designen står konstnären Petra Börner och Scandinavian Design Group.

Annons
X
Annons
X

Läs även

Annons
X
Annons
X

Petra Björner står bakom designen av Blossa16-flaskan.

Foto: Pressbild Bild 1 av 1
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X