Annons

Årets aprilskämt: Missnöjd Lassgård och bilfärja på E6

Katrineholm låter företag sponsra gatunamn och i Skåne satsar man på eldrivna färjor. I Gävle är den stora nyheten att filmkändisen Rolf Lassgård är missnöjd med invånarantalet och därför flyttar till Stockholmsstadsdelen Ropsten.

Här är några av årets aprilskämt:

Under strecket
Publicerad
Foto: Drago Prvulovic/Björn Larsson Rosvall/TT

På självaste första april påstår Gefle Dagblad att Rolf Lassgård har fått nog av Gävle. Att invånarantalet passerade 100 000 blev droppen för filmkändisen. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

I Katrineholm ville man byta ut stadens gator namn efter företag för att dra in sponsorpengar.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nyheten om att 200 batteridrivna färjor ska trafikera E6:an inom kort stod Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad för den första april.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

De gamla Vasaslottens tjocka murar är perfekta om man vill vara skyddad mot signalspaning. I sommar börjar man röja ut Örebro slott för att kunna husera ett toppmodernt IT-kompani där, påstår Nerikes Allehanda.

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Foto: Evan Vucci/AP, Mikael Fritzon/TT
Foto: Trond Reidar Teigen/TT

Texten om en missnöjd Rolf Lassgård är lång och innehåller även ett webb-tv-inslag med skådespelaren bland uppmärkta flyttkartonger med texter som "Ove-grejer" och "priser". Jodå, småstadskänslan är borta när Gävle nu passerat 100 000 invånare. Gefle Dagblad blir de första att "avslöja" att filmstjärnan nu lämnar stan.

– Småstadssjälen är död här, säger Lassgård.

Annons
Annons
Annons