Annons
X
Annons
X

Arbogapappa vädjar förgäves

Polisens förundersökning om Arbogamorden är utlagd på fildelningssajten The Pirate Bay. Därmed kan vem som helst lätt komma åt obduktionsbilder på de två mördade barnen.

Av TT
Foto: SVD.SE

Deras pappa har försökt få sajten att ta bort materialet, rapporterar TV4 Nyheterna.

– Vi vill inte ens att de tar bort förundersökningen. Men vi vill inte att det ska finnas bilder på mina döda barn där, säger han till TV4 Nyheterna.

Hans vädjan har sajten via mejl besvarat med ”Det var ett jävla tjat. Nej, nej och åter nej”.

Annons
X

– Jag tycker inte att det är vår uppgift att bedöma om någonting är etiskt eller oetiskt eller vad andra människor vill lägga upp på nätet, säger sajtens pressansvarige Peter Sunde till TV4 Nyheterna.

– Folk ska få uttrycka sig och sprida material som de tycker är viktigt, det är en av de saker vi kämpar för och om det sedan används för saker som kan vara obehagliga så visst, men det är viktigare att det finns en sådan möjlighet än att det inte finns, tillägger han.

Pressombudsmannen Yrsa Stenius befarar att den av The Pirate Bay så omhuldade friheten och offentligheten kan skadas av sajtens agerande.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – De gör inte det fria ordet någon tjänst genom att lägga ut det här. Det är klart att politikerna inte kommer att sitta overksamma om precis vad som helst som är offentligt också publiceras, säger hon till TV4 Nyheterna.

  Morden i Arboga svd.sesam.se

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Foto: SVD.SE Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X