Annons

Arbetsgivaravgiften bör slopas helt för unga

Mer måste göras för att skapa jobb för ungdomar. En väg är att helt slopa arbetsgivaravgiften för unga och att låta de första intjänade 500 000 kronorna vara skattefria. Det skriver Erik Bengtzboe, Muf, i dag och lanserar en kampanj med hundra idéer för fler jobb.

Publicerad

När bråket om siffrorna kring ungdomsarbetslösheten brakar loss väljer vi att istället lyfta blicken. Utanförskapet bland unga är det största samhällsproblem vi ser i dag och för en alliansregering med arbetslinjen som främsta signum borde detta vara högsta prioritet – arbetslösheten bland unga är nämligen för hög, oavsett mätsätt. Moderata Ungdomsförbundet kräver krafttag för att ta itu med problemen.

Därför släpper vi i dag hundra idéer för fler jobb. På vår hemsida kan den nyfikne läsa samtliga hundra. Vi kommer dessutom att ägna sommaren åt att samla in ännu fler idéer för nya jobb. Det är en lång önskelista, men steg som är nödvändiga för att ge unga en chans att stå på sina egna ben. Det handlar om hundra idéer för en bättre fungerande arbetsmarknad där fler kan få chansen. Det handlar om idéer för bättre utbildning så fler har möjligheten att få vara med och delta. Det handlar om idéer för hur jobben ska bli fler.

Annons
Annons
Annons