Arbetsförmedlingen ska reformeras

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg ger kritikerna rätt i att AF inte lyckas med sin kärnuppgift: att förmedla jobb. Nu inleds därför ett förnyelsearbete för att skapa en effektiv myndighet. Men Svenskt Näringsliv vill se större förändringar.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Arbetsförmedlingen (AF) har fått kritik från många håll för att den fungerar dåligt. Myndigheten inleder nu ett förnyelseaarbete för att rätta till bristerna och skapa en ”effektiv myndighet”. Bland annat ska kontakterna med arbetsgivarna förbättras, vilket innebär mer uppsökande verksamhet. Som en följd av detta lägger AF ner 100 kontor. Inga medarbetare ska sägas upp till följd av kontorsnedläggningen.

– Det är ingen slump att vi har ett lågt förtroende. Vi har inte hängt med i en normal utvecklingstakt, vi har ålderdomliga arbetssätt, vi har ålderdomliga rutiner och ålderdomliga IT-system. Så en hel del av kritiken är befogad och många medarbetare har samma uppfattning som våra kunder och vår omvärld, säger generaldirektör Mikael Sjöberg.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons