”Arbetsförmedlingen ska göras om”

FÖRSTA MAJ Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin gick hårt åt den borgerliga regeringen för att den ökar orättvisorna i samhället och skapar en frihet bara för de rika. Samtidigt lanserade hon ett nytt förslag om en kompetensförsäkring och att arbetsförmedlingarna ska göras om till kompetensförmedlingar.

Under strecket
Publicerad
BJÖRN LARSSON ROSVALL
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL
Annons

GÖTEBORG Det var riktigt ruggigt, gråkallt och ibland spöregn när Mona Sahlin första majtalade inför som mest 5 000 personer utanför Konstmuseet. Demonstrationståget gick den vanliga vägen från Järntorget, uppför Avenyn till Götaplatsen med musikkårer, fladdrande fanor och massor med banderoller. Några vanliga teman handlade om att stoppa utförsäljningar av gemensamma tillgångar, sluta smutskasta hyresrätten och skolan. Ställ hårdare krav på ministrarna inte eleverna var en av parollerna.

Frihet kräver rättvisa var honnörsorden i Sahlins halvtimmeslånga tal som fick kortas på slutet på grund av att så få hade paraplyer med sig samtidigt som regnet vräkte ner. Och det var hårda ord mot regeringen, särskilt förstås mot Fredrik Reinfeldt men också Mats Odell och Maud Olofsson fick sig några rejäla slängar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons