Arabförbundet tröttnar på USA

Cynismen växer på arabisk sida sedan USA har gett upp sitt krav på fortsatt byggstopp på de israeliska bosättningarna på Västbanken. För att bryta dödläget säger Arabförbundets generalsekreterare Amr Moussa till SvD att han är för ett internationellt erkännande av Palestina som en självständig stat.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Som ett tecken på svaghet har Obamaadminstrationen gett upp sina försök att pressa fram ett förlängt byggstopp av de judiska bosättningarna på den ockuperade Västbanken. USA har ingen plan B. Utrikesminister Hillary Clinton har inget annat att erbjuda än indirekta samtal, vilket palestinierna ser som en fälla.

På arabisk sida växer frustrationen. I dag möts Arabförbundets ministerkommitté. SvD:s utsända fick ett kort samtal med den panarabiska organisationens generalsekreterare Amr Moussa under en internationell konferens i Alger som hållits till minne av att det nu är 50 år sedan FN röstade igenom en resolution om avkolonisering (vilket framför allt banade väg för afrikanska staters självständighet.)

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons