X
Annons
X

Är vi redo för virtuell verklighet?

Tommy Palm, grundare av Resolution Games, menar att spel är en naturlig inkörsport till VR: ”Gamers är nyfikna och förstår möjligheterna. Och som spelutvecklare är det här vår hemmaplan. Om det är något vi kan så är det att bygga världar.” Foto: Yvonne Åsell

Efter snart ett sekels drömmar om virtuell verklighet har VR-glasögonen tagit marknaden med storm. Allt fler företag har fått upp ögonen för tekniken och lanserar sina egna VR-glasögon.

Tekniken är äntligen redo. Men är människan?

Familjen är samlad kring soffbordet och en liten brun kartong. Ett snabbt klipp med saxen och ut lyfter jag en liten ljusblå låda med texten ”Samsung Gear VR”.

– Wow, vad är det där?

Tommy Palm, grundare av Resolution Games, menar att spel är en naturlig inkörsport till VR: ”Gamers är nyfikna och förstår möjligheterna. Och som spelutvecklare är det här vår hemmaplan. Om det är något vi kan så är det att bygga världar.”

Foto: Yvonne Åsell Bild 1 av 4

Redstone Studios grundare Samuel Härgestam och Svante Fjaestad är medvetna om att hajpen kring VR är väldigt uppskruvad just nu. ”Det kan bli så att en del blir besvikna nu initialt. Men de närmaste fem åren kommer det att hända enormt mycket", säger Samuel Härgestam.

Foto: Yvonne Åsell Bild 2 av 4

Bild från skräckspelet ”Room”.

Foto: Redstone Studios Bild 3 av 4
[object Object]
Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X