Annons
Krönika

Anders Lindblad:Är tiden mogen för e-sporten att ta sig in i RF?

League of Legends-laget Team FunPlus Phoenix med VM-bucklan. Är det dags för e-sport att ta sig in i RF och OS, frågar sig SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad.
League of Legends-laget Team FunPlus Phoenix med VM-bucklan. Är det dags för e-sport att ta sig in i RF och OS, frågar sig SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad. Foto: Thibault Camus / TT

Ännu en vecka helt utan idrott. Eller…det finns något som pågår och som möjligen ändrar om idrottslandskapet framöver. Den virtuella idrotten tar kliv framåt i coronakrisens spår. Är tiden mogen för e-sport att ta sig in i RF?

Under strecket
Publicerad

Tävlingar, mästerskap och matcher flyttas fram eller ställs in. Tänk att det bara gått en månad sedan livet var normalt och det snackades förväntansfullt om allt som väntade under våren och sommaren: Allsvensk fotbollspremiär, hockeyslutspel, US Masters i golf, hockey-VM, fotbolls-EM och sommar-OS.

Nu är allt satt på paus. 2020 är framflyttat till 2021. Förhoppningsvis kan de uppskjutna evenemangen som fotbolls-EM och OS avgöras då i stället, men det är ingen som vet säkert med tanke på coronapandemins framfart. Idrotten får helt enkelt vänta och se, precis som övriga samhället, världen runt. Det går inte att förhandla med ett virus. 

Annons
Annons
Annons