Annons

Här blir svensk skräpfisk ”lyxprodukt” för finkrogar

Bonden Olof Jansson odlar sötlupin.
Bonden Olof Jansson odlar sötlupin. Foto: Linda Andersson/Axfoundation

Skjuter du problemen till våra barn och barnbarn belönas du av marknaden, menar professor Anders Kiessling. Han är en del av Torsåkers gård där målet är att hitta hållbar mat­produktion.

Under strecket
Publicerad

Projektet ”5 ton grön fisk i disk” pågår mellan 2019 och 2021.

Foto: Älvdalslax

Kan vilda släktingar till vete vara en del av lösningen på framtidens matförsörjning?

Foto: J.W. Alker/TT

”Wallenbergare” gjord på brax.

Foto: Axfoundation

Ekomjölkbonden Olof Jansson odlar sedan 2019 sötlupiner.

Foto: Linda Andersson/Axfoundation

På Torsåkers gård i Upplands Väsby, tre mil norr om centrala Stockholm, bedriver Axfoundation en testverksamhet. I projektet ”Framtidens mat” sammanförs forskare med representanter för hela livsmedelskedjan.

Målet är att gemensamt hitta lösningar på de utmaningar som jordens växande befolkning innebär för jordbruket och matproduktionen.

Framtidens tallrik presenteras av Scan

Till Framtidens tallrik
Annons
Annons
Annons