Annons

ElkomikernÄr Luuks utbrända komiker nästa Ove?

Killinggängets Martin Luuk debuterade som romanförfattare med ”Gud har för mycket tid” 2015. Han har också skrivit manus till Magnus Ugglas, Danny Saucedos och Henrik Schyfferts framgångsrika enmansshower och kan ses som kurator i SVT:s serie ”Bonusfamiljen”.
Killinggängets Martin Luuk debuterade som romanförfattare med ”Gud har för mycket tid” 2015. Han har också skrivit manus till Magnus Ugglas, Danny Saucedos och Henrik Schyfferts framgångsrika enmansshower och kan ses som kurator i SVT:s serie ”Bonusfamiljen”. Foto: Kristian Bengtsson

Utbrändhet är vår nya folksjukdom och underhållningsbranschen äter sina artister. Genom att uppfinna en elkomiker har Martin Luuk hittat en perfekt metafor för att skildra båda dessa problem, i en bok som andas filmmanus, i klassisk ”A star is born”-anda.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

Människor verkar göra i princip vad som helst för att synas. Som Lars. Varje kväll väljer han att låta otaliga volt el genomfara hans magra kropp, förvandla honom till ett självlysande scenfenomen som studsar mellan väggarna. Folket jublar, dyrkar marken han går på. Som toppen på hans karriär överlämnar borgmästaren ”Stans nycklar” i Lars hemstad Skara. Ja, han får till och med en guldplakett med sitt namn på dörren till Stadshotellets finaste rum!

Vid Lars sida finns den evige vapendragaren, storebror Lennart, som också fungerar som manager. Berättarjaget är en mer vagt skissad person, en ungdomsvän som Lars möter på en träff för blinda, trots att ingen av de två är det. En kvinna som alltid finns där vid hans sida, men mer i kulisserna.

Annons
Annons
Annons