”Är jag offer för manipulation?”

”Min sambo är utbränd och nu gör jag allt hemma”, skriver en 40-årig kvinna. Ibland tycker hon att en del av hennes insatser saboteras. Och då vännerna inte hör av sig börjar hon undra: Är jag utsatt för manipulation? ”Gör klart för dig hur du vill att arbetet med familj, hem och fritid ska fungera”, råder psykologen.

Under strecket
Publicerad
Annons

FRÅGA: Jag är en kvinna på 42 år. Sedan ett och ett halvt år försöker jag hitta nytt jobb och har skaffat mig möjlighet att tänka på vad jag ska göra framöver. Jag sköter samtidigt allt kring barnen, båda under tio år. För mig är det prio ett att allt kring dem fungerar – från skola/dagis till att de hittar kamrater och mår bra i övrigt.

Då vi också flyttade till hus och var ense om denna uppdelning, sa min sambo att han var utbränd/deprimerad. Han arbetar ändå som vanligt och bytte jobb för ett par år sedan. Det känns som om uppgörelsen oss emellan har lett till att jag tar alla sociala kontakter, handlar mat och kläder och annat nödvändigt. Dessutom håller jag reda på alla barnens tider och går på deras kvartssamtal, möten med mera.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons