Perfect Guide

Vogue föredrar Göteborg framför Stockholm

Henrik Berggrens efterlängtade soloskiva, nya modemässan Scandinavian Man och sju stjärnor i senaste upplagan av Guide Michelin. Det händer onekligen spännande saker i Göteborg just nu.

Vilket också uppmärksammas runt om i världen.

Annons

Anrika modemagasinet Vogue tokhyllar Göteborg i en stor resespecial med 35 handplockade tips till stans bästa restauranger, kaféer och shopping. Sveriges andra stad lyfts fram som ett måste-besök och man passar också på att ge lite extra bränsle till den svenska storstadsfighten genom att påstå att ”stan är mer avslappnad än Stockholm”.

För några månader sedan utsåg dessutom Evening Standard Göteborg till ”Sveriges coolaste stad”.

Göteborgs-hyllningarna fortsätter i hipsterbibeln The Cool Hunter som beskriver nyöppnade BobBon Bar i Clarion Post med sin överdådigt dekadenta inredning som en av de hetaste cocktailbarerna i världen just nu.

BonBon Bar i Clarion Post
BonBon Bar i Clarion Post

Räcker det med Göteborgs-hyllningarna nu? Njae, inte riktigt. För två månader sedan utsågs Göteborg till världens mest med sociala och vänskapliga stad, vilket bland andra The Guardian rapporterade om.

Även The Telegraph hakar på undersökningen och menar att Göteborg är ”Världens bästa stad som du inte trodde att du skulle åka till”.

Bra jobbat, Göteborg!

Och vad ska Stockholm göra för att inte bli totalt omsprunget?

Till Toppen