Saeed Alnahhal:Varför bryr sig världen bara när kemvapen används?

Saeed Alnahhal

Är det bättre att dö av vanliga vapen än av kemiska? Det går inte att låta bli att ställa frågan efter omvärldens starka reaktioner på kemattacken i Ghouta. Att president Trump dessutom kallar Bashar al-Assad för ”djur” på Twitter gör att regimen inte vågar fira sin senaste seger av rädsla för vad Trump kan hitta på.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Över 70 personer har omkommit efter den misstänkta kemvapenattacken i Ghouta.

Över 70 personer har omkommit efter den misstänkta kemvapenattacken i Ghouta.

Foto: AP
Annons

Precis som många andra syrier har jag haft problem att sova de senaste nätterna. Vi har väntat på att den amerikanske presidenten Donald Trump ska börja sin attack mot Assads regim, som ett svar på den misstänkta kemvapenattacken i Ghouta i helgen. Attacken tvingade alla rebeller och tusentals civila att lämna området, som var oppositionens sista fäste utanför Damaskus.

FN:s säkerhetsråd samlades efter attacken och flera länder, bland annat USA, uttryckte öppna hot om att agera militärt mot den syriska regimen. Då hade 70 människor omkommit, enligt Frivilligkåren Vita hjälmarna. Världshälsoorganisationen WHO uppgav att uppskattningsvis 500 personer har fått "symptom som tyder på exponering för giftiga kemikalier".

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons