X
Annons
X
Krönika

Maria Carling: Är du redo för evigt liv – med hjälp av Facebook?

Den här krönikan handlar inte om evigt liv på temat nya landvinningar inom medicinsk forskning. Nog för att vi blir allt äldre, men än så länge finns det ett slut. Tror jag i alla fall. Ämnet har inte heller någon religiös anknytning.

Läs mer om Döden i sociala medier
Charlotte Frycklund är Svenska kyrkans första sociala medier-präst. ”I många år har vi i kyrkan sagt att människor är så ensamma, inte pratar om sorg och dessutom ser döden som främmande. Kanske är  sociala medier lösningen på problemet”, säger hon.
Charlotte Frycklund är Svenska kyrkans första sociala medier-präst. ”I många år har vi i kyrkan sagt att människor är så ensamma, inte pratar om sorg och dessutom ser döden som främmande. Kanske är sociala medier lösningen på problemet”, säger hon. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Det handlar om något mycket konkret, även om det handfasta är byggt av ettor och nollor: vårt digitala liv i sociala medier. Här kan vi leva i evighet. På Facebook får allt fler ett liv efter detta när våra Facebookkonton görs om till minnessidor efter att vi har gått bort. Där kan släkt och vänner kan samlas för att sörja tillsammans och återuppleva olika händelser genom att lägga ut gamla bilder eller berätta något.

Charlotte Frycklund är Svenska kyrkans första sociala medier-präst. ”I många år har vi i kyrkan sagt att människor är så ensamma, inte pratar om sorg och dessutom ser döden som främmande. Kanske är sociala medier lösningen på problemet”, säger hon.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X