Är det nu macho­kulturen brakar samman?

PODD | Ett vittnesmål om sexuella övergrepp inom hockeyn från andra sidan Atlanten har öppnat en dammlucka i hockeyvärlden. Vittnesmålen om övergrepp hörs nu även i Sverige och skakar om svensk herrhockey.

Under strecket
SvD
Publicerad
Annons

Allt började i maj. Då stämdes NHL-laget Chicago Blackhawks av en tidigare spelare för att klubben tystat ner ett sexuellt övergrepp som skedde elva år tidigare.

Spelaren, Kyle Beach, som vid tiden för händelsen var 20 år och drömde om att få ta plats i NHL-laget blev hembjuden till en av lagets tränare på middag. Men kvällen slutade i att tränaren utsatte Kyle Beach för ett sexuellt övergrepp.

Och i Sverige har hockeyprofilen och före detta elitspelaren Erik Granqvist berättat om ett övergrepp från sin tid i Luleå Hockeys A-lag, på 90-talet.

På en kvart får du veta varför machokulturen inom herrhockeyn fått pågå och vad vittnesmålen som nu hörs kommer få för konsekvenser. Med SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad.

Efter reklamen visas:
Är det nu machokulturen inom ishockeyn brakar samman?

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons